23 Kasım 2015 Pazartesi

Lokal Anestezi ile Bebek Sünneti


Evet, çok şükür ki atlattık, Can oğlumuz sünnet oldu! "Ay kıyamayız, dur yaptırız, aman yaptırmak lazım ama..." diye diye sonunda daha da geç kalmadan hallettik bu işimizi de... Her anlamda çok güzel bir tecrübe oldu bizim için, blog yazısıyla taçlandırmasam olmazdı.

Can oğlumuz 1 Eylül 2015 doğumlu; yani 2,5 aylık oldu. Daha doğumdan bile önce eşimle beraber konuştuğumuzda yenidoğan sünnetine karar vermiştik. Ancak yenidoğan, minicik Can oğlumuzu görünce kıyamadık. Keşke kıysaydık... Bir aylık olsun öyle yaptırırız dedik. Ayı geçti, ikinci ayında yaptırırız dedik, üçüncü ayı derken ciddi ciddi geç kalmak üzereyken direkten döndük ve kalkıştık sünnet işine. Öncelikle konuyu çok sevgili çocuk doktorumuz Acıbadem Göktürk Hastanesi'ndeki Duygu Gür Ünal hanıma danıştık. Tavsiyesi üzerine Acıbadem Fulya Hastanesi'nde çocuk cerrahı Op.Dr.Cem Kara (Cem Kara'nın İnternet Sitesi İçin TIK TIK) beyden randevumuzu aldık. Cem bey gerçekten de Duygu hanımın tavsiye ettiği kadar mükemmel bir doktormuş. Cem Kara bey çok güleryüzlü, pozitif, işinde tartışılmaz bir uzmanlığı olan tam bir profesyonel.

Normal şartlarda tüm doktorlar sadece ilk ayındaki bebeklere lokal, bir aydan büyük bebeklere ise genel anestezi ile sünnet yapıyorlar. Ancak Cem bey 2,5 ayık Can oğlumuza ilk andan itibaren lokal anestezi ile yapacağını söylediğinde öyle sevindik ki... Bilhassa genel anestezi öncesi bebekte istenen açlık, düşük dozda bile olsa ufacık bebeğe genel anestezi uygulanması konuları içimize sinmiyordu ama mecbur olduğumuzu düşünüyorduk. Çok şanslıyız ki Cem bey lokal anestezi ile sünneti uygun gördü. Muayenemizin ardından 19 Kasım 2015 sabah 09.00 için sözleştik, hastanede operasyon kaydımız açıldı ve ayrıldık.

Lokal anestezi ile bebek sünnetinde bebek açlığı ya da herhangi bir hazırlık istemediler. Biz de sabah 08.30'da hastanede olduk. Doktorumuz Cem bey 09.30'da oğlumuzu sünnet operasyonuna aldı. Eşim ve benim için çok çok çok zordu oğlumuzu operasyon odasına göndermek... İlk defa ayrıldık, ilk defa bu kadar zor durumda kaldık. Allahtan Can oğlumuz çok sakin, güler yüzlü ve uyumlu bir çocuk olduğu için bizden ayrılırken hiç zorlanmadı, hemşirelere gülücükler ve cilvelerle girdi içeriye. 

Yirmi dakika sonra içeriden bizi çağırdılar (normalde bebek hemşiresi çıkartacaktı ama biraz gecikince bizi içeriye aldılar). Tabiki o an çok zordu, ağlamaktan kızarmış, katılmış haldeydi Can oğlumuz. Ancak biraz kucak, biraz pişpiş ile sakinleştirdik ve bebek taşıma küvezine koyulmadan, direkt olarak kucağımızda odamıza çıktık. Odamıza çıktığımızda Can oğlumuz yorgunluktan pestil olmuş, hafif kestiriyordu. Ancak çok ilgimizi çekti, sadece sevgiyle kucakta taşınmak istemesine rağmen asla ellenmek, mıncıklanmak istemiyordu. "Bırakın biraz beni. Tamam destek olun ama kurcalamayın, şuan kendime gelmeye çalışıyorum." der gibiydi. Ellemeye kalkınca hemen ağlamaya başlıyordu uykusunun arasında.


Odamızda geçirdiğimiz bir saatin ardından Cem beyin izniyle hastaneden ayrıldık. Evimize geldik, kısa kısa ağlama krizleri geçirdik. 6 Saatte bir ağrı kesici fitil kullandık, sabah akşam ise krem sürdük, normalden daha sık bez değiştirdik. Eve geldiğimizde ilk bez değişiminde etrafındaki gazlı bez de düştü. Fitil sayesinde ağrısı her geçen saatte azaldı, güzel güzel uyku bastırdı; uyuya uyuya iyileştirdi kendini. Şimdi ise çok şükür her geçen gün daha da iyileşiyor.

Bizim açımızdan başka hiçbir sebebi olmaksızın, sağlığı için olmazsa olmaz gördüğümüz sünnet operasyonunu çok geç kalmadan, sağlıkla atlattık. Eğer ki İstanbul'da sünnet ya da herhangi bir çocuk operasyonu için doktor arayışınız var ise mutlaka Cem Kara beyi tavsiye ediyoruz.

Çok mutluyuz ki oğlumuz artık daha sağlıklı. Daha ne isteyelim hayatta ♥ 

8 yorum:

oytunla hayat dedi ki...

Ohhh ne güzel atlatmışsınız.
Çocuk büyüdükçe zorlaşıyor hakikaten :(
Hayırlı ve de uğurlu olsun... Yakışıklı abi olmuş artık :)

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Çok geçmiş olsun !
Hayatta görüp geçireği en büyük sıkıntı bu olsun !

Atahan ile hayat dedi ki...

canım çok iyi yapmışsın Allah muvaffak etsin çok çok geçmiş olsun

Gökkuşağı Dosyası dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun annesi. :)
Bu arada maşallah diyeyim, çok güzel bir bebek Can.
Sevgiler. :)

kullanılmayan hesap dedi ki...

Canım benim, sağlıkla mutlulukla yaşasın inşallah...Allahım esirgesin.

Adsız dedi ki...

hayırlı olsun sağlıkla atlatmışsınız bitmiş darısı başımıza haftaya olacağız bizde ama stresten ben ölmek üzereyim :( bende bloğuma beklerim sevgiler...
www.balbocuguveannesi.com

Emel Sevren Pınar dedi ki...

Tebrik ederim, çok iyi yapmışsınız. büyüdükçe o travmayı biraz daha zor atlatıyor erkek çocukları. Bizde Alp i 10 günlükken yaptırmıştık. göbeği ile beraber aynı anda pipi pansumanı ile rahat bir süreçti. Ama haklısın, ameliyathaneye verirken çok çok zorlanıyor insan. Alp emzikte kullanmadığı için o dönem içerde ağlayınca, ameliyathane eldivenlerden şişirim meme gibi ağzına vermişlerdi:)
Tekrar geçmiş olsun, tebrikler!

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Oytunla Hayat, Nilgün Torunoğlu, ATAHAN İLE HAYAT, Gokkusagi Dosyasi, Bir Delinin Pembe Defteri, Bal Böcüğü ve Annesi, Emel Sevren Pınar

Hepinize çok teşekkür ederim. Güzel dilekleriniz, desteğiniz için ♥♥♥