30 Mart 2016 Çarşamba

SORU-CEVAP: Bebeğimizin Dişleri Ne Zaman Çıktı?

Instagram hesabımızda birkaç defa bebeğimiz Can'ın tükürük ve dişleriyle ilgili fotoğraf paylaştıktan sonra gelen bir soru oldu diş konusu. Çok da yerinde ve haklı bir soru aslında. Çünkü oğlumuz 1 Eylül 2015 doğumlu, yani şuan yeni 7 aylık oldu ve toplamda 6 dişi çıktı. 

4.Ay: Alt ön iki diş
6.Ay: Üst ön dört diş

Can oğlanın ilk dişi 4.ayında çıktı. 2-3 Aylıkken artan tükürükler, her şeyi ağıza götürmeye çalışmalar, artan uyku düzensizlikleri, iştahsızlık... Her belirtiyi başka bir sebebe bağladık, dişi pek düşünmemiştik. Derken bir beyazlık göründü alt damağında. Bir hafta sonrasında da aylık doktor kontrolü vardı. Doktor kontrolüne kadar diğer alt dişi de ucunu gösterdi. Doktorumuz da oldukça şaşırdı bu kadar erken olmasına. Ancak diş konusu tamamen genetikmiş ve anne babanın diş çıkartma süreçlerine göre değişiklik gösterirmiş. Böyle olduğu anlaşılınca, benim de 4 aylık diş çıkarttığımla bağlandı konu :) 

Tabiki bu kadar küçükken diş çıkartmak, bebeği oldukça zorlayan bir durum oluyor. Bakıldığında neredeyse 7-8 aylık bebeğin çıkartacağı ilk dişi 4. ayında çıkartan bir bebek her şekilde fiziksel ve zihinsel olarak daha fazla sıkıntı çekiyor. Vücudu bunu kaldırmakta zorlanıyor haliyle. Bir yandan da ilk dişleri erken çıkarttıkça sonraki dişlerin acısı azaldığı için ayı büyüdükçe daha rahatlayacak kuzumuz ve düzenini bulmakta rahat edecek olacak.

Velhasıl, ben de oğlumuzun dişleri çıkmadan önce Google'a "Bebeklerin dişleri ne zaman çıkar" diye yazıp aratmıştım ve genel olarak aldığım yanıtlardan çok farklı oldu yaşadıklarımız. Hep söylediğim gibi, anneler de bebekleri de biricik. Çoğunluktan aldığımız yanıtlar her zaman tutmayabiliyor. 


                                                            Hergün Instagram'dayız!

1 yorum:

Burcu Odacı dedi ki...

Maşallah kuzuya. Bizim alt iki diş 6.ayda çıktı. Sonra üstten beklerken alttan 3. diş geldi. Sonra üstten bir tane çıktı, günlerdir üstteki 2.yi bekliyoruz. Görüntü baya komik oldu :)