18 Ağustos 2014 Pazartesi

Hard Rock Cafe - PARİS GEZİ YAZI DİZİSİ #10


Paris gezi yazı dizisi için bu başlık ne kadar uygun oluyor bilmiyorum aslında. Sonuçta Hard Rock Cafe, Paris'e özel bir yer ya da tarihi bakımdan önemli bir mekan değil. Ancak biz yemek yemeye gittiğimizde çok keyif aldık ve anılarımıza kaydettik. O zaman buraya da kaydetmekten bir zarar gelmez bence :) Bir de Hard Rock Cafe tüm dünyadaki insanların ilgisini çeken bir mekan; herhangi bir yemek yediğimiz ve kimsenin ilgisini çekmeyecek bir yer değil sonuçta :)


Hem rock müzik hayranı, hem güzel müzik çalan mekanlara meraklı, hem bir gitarist, hem de bir gezgin olan sevgili eşim için hepsini bir arada barındıran daha güzel bir gezi olamazdı.



Hard Rock Cafe Paris'e öğle yemeğine gittik. Öğle yemeği dediğime bakmayın, saat bakımından akşam üzerine kaymış ve ne olduğu belli olmayan bir öğündü :) Gün içerisinde sabahtan itibaren Paris'in çeşitli turistik ve turistik olmayan yerlerini gezdikten sonra yine birkaç metro aktarması, biraz taban kuvvetiyle Hard Rock Cafe'ye vardık. Saatin saçmalığı nedeniyle içerisi çok boştu. Bizim de işimize geldi ki en güzel hizmetle, en sakin kalabalıkla, keyifli bir yemek yiyebildik.


Hard Rock Cafe Paris de dünyadaki diğer şubeleri gibi çok şık, kaliteli müziklerin çaldığı, her yaştan yerli ve turistin akın akın ilgisini çeken şahane bir mekan. Dekorasyonu, ünlülerin eşyalarının sergisi, ışıl ışıl renkler... Kapıdan girince sizi ilgili kişi karşılıyor ve kaç kişi olduğunuza, yemek yemek için mi yoksa bir şeyler içmek için mi orada bulunduğunuza göre size uygun olan bir masaya yerleştiriyor. Bu noktadan sonra sizi garsonunuz teslim alıyor ve artık sadece ondan hizmet alıyorsunuz. Allah muhafaza olur da başka bir garsondan bir şey isterseniz "Sizin garsonunuz şurada, ona söylerseniz yardımcı olacaktır" diye net bir tavırla karşılaşabilirsiniz. Biz karşılaştık, ondan biliyorum :)




Menülerimiz önümüze geldikten sonra içkilerimizi ve ana yemeklerimizi sipariş verdik. Yemeklerden ve içkilerden çok memnun kaldık, her şey çok lezzetli ve doyurucuydu. Bunun dışında garsonumuzun ilgisi, sohbeti, hızı da çok yerindeydi.

Yemeğimiz sırasında bu güzel mekanı güzelce gezip fotoğraflamaktan da geri kalmadık. Tek tek ünlülerin eşyalarını inceledik, kulaklarımızda müziklerini çınlattık.




KISA KISA NOTLAR, TAVSİYELER:
♥ Eğer ki Paris'te yeteri kadar vaktiniz varsa Hard Rock Cafe'yi mutlaka ziyaret etmenizi öneriyorum.

♥ Menüyü çok iyi bir şekilde incelemeniz tavsiyemdir. Arada içeriklerine bakınca öyle güzel yemekler var ki... Hemencecik bildiğiniz şeyi görüp seçmemenizi ve zaten genel olarak popüler kültür yemeklerinden oluşan menüde farklı bir lezzeti denemenizi tavsiye ediyorum.

♥ Eğer ki domuz eti tüketiyorsanız domuz eti içeren muhteşem tabakları var ve inanılmaz lezzetli pişirmişler.


♥ Kuru kuru bildiğimiz kola içmek yerine kokteyllerini denemenizi tavsiye ediyorum. Binbir çeşit farklı kokteyl var, eminim bir tanesi damağınıza hitab edecektir. Ayrıca alkol kullanmayanlar için alkolsüz kokteyller de var.


♥ Tuvalete gitmek için üst kata çıkmanız gerekiyor. Eğer ki normalde alt katta oturuyorsanız üst kata tuvalete çıkarken yanınıza fotoğraf makinenizi alın. Oradan bakınca sapıkça görünebilir ama tuvalete giderken merdivenlerde, tüm katta ünlülerin eşyaları sergileniyor. Bu fotoğrafları kaçırmak istemezsiniz diye düşünüyorum ;)

♥ Biz tatlı yemedik ama eminim tatlıları da çok lezzetlidir, benim yerime de yiyin :)

♥ Posiyonlar biraz büyük olduğu için belkide ana yemekleri masanızın ortasına alabilirsiniz. Bu sayede hem büyük porsiyondan dolayı yedikleriniz miğdenize çok gelmez, hem de farklı lezzetleri tatmış olursunuz.

♥ Müzikler ve adındanki "hard rock" mevzusundan çekinmeyin. Müzikler hiç ağır değil. Ayrıca ses sistemini nasıl yapmışlar bilmiyorum ama müziğin sesi oldukça yüksek olmasına rağmen masada birbirimizi çok rahat bir şekilde duyduk ve bağırarak konuşmak zorunda kalmadık.




* Tüm Linkler Ayrı Pencerede Açılır *




6 yorum:

Gökkuşağı Dosyası dedi ki...

O gitarlara, o tişörtlere bakmak eminim şahane olmuştur!.. Sevdiğim kişilere ait objeleri incelemeye ben de bayılırım. Bu arada hani demişsin ya, müzikler ağır değil diye... Acaba geceleri, en kalabalık saatlerde nasıldır ben onu merak ettim.. Hani o saatlerde biraz ağır olsa fena olmaz sanki.. :)))

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Gokkusagi Dosyasi, bizim de çok hoşumuza gitti... Şuana kadar yaptığımız her yurtdışı gezimizde mutlaka Hard Rock Cafe'lere uğradık ama bunu ayrı beğendik sanırım...

Dediğin gibi asıl geceleri sahne şovları, konserler oluyor, o zaman tadından yenmez, eminim ;)

sebuş dedi ki...

o değilde annenin size uyumuna hayran kaldım.. işte süper anne!

Kizlierkeklikedili dedi ki...

sebuş, aynen, süper annedir ♥

annedegilannesi dedi ki...

Başlığı görünce hemen heyecanla okumaya koyuldum gezi yazilarinin icinde en cok ilgimi ceken yazi bu oldu ba-yil-dim!!! :)
Yine harikasiniz söylemeden gecemeyecegim Allah nazarlardan korusun :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

yumiyum x, çok teşekkür ederiz ♥ Gerçekten mekan çok güzeldi, müzikler çok güzeldi, yemekler ise hepsinden güzeldi! Mutlaka gidilesi... İstanbul'dakine gitme şansım olmadı henüz, meraktayım :)